Voedingsrichtlijn en mengen

HOEVEEL GRAM MOET IK VOEREN?

ImperialFood kenmerkt zich door de hoge voedingswaarde, de hoge opneembaarheid van de voedingsstoffen uit de brok en daarmee ook de hoge verteerbaarheid. Het gebeurt vaak dat er te veel gevoerd wordt aan de hond, waardoor uiteindelijk de eetlust van de hond verminderd. De oplossing hiervoor is de dagelijkse portie voer verminderen. Dit brengt een aantal voordelen:

GOEDE VERTERING: De spijsvertering van honden is veel langer als die van mensen. Het is daarom belangrijk om uw hond kleine porties voer te geven. Vooral gericht op een calorisch product zoals ImperialFood, waarvan de productsamenstelling is ontwikkeld om de absorptie van voedingsstoffen te maximaliseren.

REDUCTIE ONTLASTING: De ontlasting kan worden teruggebracht tot één, maximaal twee dagelijkse kleine uitwerpselen van de hond. Dit getuigt van de verteerbaarheid van het product, de hoge kwaliteit van de grondstoffen en het lage gehalte van afval, vezels en as in het voer

VERMIJD AANDOENINGEN: Het verkleinen van de voerporties helpt problemen vermijden. Vooral bij grote honden is de kans groter dat de maag verzwaard wordt bij het geven van royale porties. Dit kan leiden tot, vaak fatale, verdraaiingen van de maag. Het toedienen van kleinere porties voer helpt dit te voorkomen

BEPSARINGEN: Als laatste kan er geld bespaard worden. Sommige schijnbaar goedkopere voeding is uiteindelijk vaak duurder voor de consument. Om de hond in goede conditie en gezondheid te kunnen houden, moeten er vaak grote porties gevoerd worden van dergelijke voersoorten.

LET OP!: Wij raden u aan om zowel droogvoer als vers vlees niet te mengen met ons product. De extreem hoge verteerbaarheid van het voer in vergelijking met een minder snelle verteerbaarheid van een ander soort hondenvoeding is slecht voor de darmflora van de hond. Wij adviseren daarom om één voerbeurt over te slaan, en vervolgens direct over te gaan op ImperialFood. 

LET OP!: Pas op met beloningssnoepjes/brokjes en andere extraatjes! Deze zitten vaak vol met geur- kleur en smaakstoffen en andere chemische toevoegingen die niet goed zijn voor de hond. Bij een te veel aan deze producten wordt de ontlasting onregelmatig en vaak dun, doordat het voer alsnog gemengd wordt met ‘tussendoortjes’.

'Overdaad schaadt'
EXTRA INFORMATIE

Houd er dus rekening mee dat een geëxtrudeerde brok een ander verteringsproces heeft dan een geperste brok of vers vleesheeft. Een geperste brok valt vrijwel direct uiteen in de maag, terwijl een geëxtrudeerde brok zich volzuigt en dus uitzet in de maag. Door dit proces is er meer tijd om alle voedingsstoffen uit het voer te halen. Daarnaast heeft de hond een langere tijd van afgifte van energie uit het voer, waardoor het uithoudingsvermogen ook verlengd wordt. Hij beschikt hierdoor namelijk een langere tijd over energie. Een voordelig gevolg van dit verteringsproces is dat de hond een kleine, droge keutel uitwerpt, iets wat kenmerkend is voor IMEPRIAL FOOD, maar ook iets waar de hond aan moet wennen.

Het is dus van belang dat u uw hond niet te veel van het voer geeft. Dit kan buikpijn veroorzaken, waarna uw hond het voer niet meer eet. Geef uw hond dus in eerste opzicht niet te veel van de brokken en volg de voedingsrichtlijn zoals aangegeven op de leaflets. We krijgen vaak de opmerking dat deze richtlijn weinig lijkt in grammen voor een dagelijkse hoeveelheid, maar omdat het voer unieke hoge energiewaarden bevat, heeft uw hond voldoende aan een kleine portie brokken. Dit geld echter alleen indien de juiste voersoort geselecteerd is aan de hand van de activiteit van uw hond.

Het is dus niet goed om uw hond dubbele hoeveelheid van het voer te geven om het zwaarder te laten worden. Er moet de juiste hoeveelheid voer gevoerd worden van de juiste brok, zodat de hond alle voedingsstoffen uit de portie voer kan halen en geen buikpijn krijgt door het uitzetten van een te grote hoeveelheid brokken in de maag. Natuurlijk kan er wel een keer wat extra gevoerd worden als uw hond een grote prestatie geleverd heeft, maar zoals in de volksmond vaak gezegd wordt: Alles waar -te- voor staat is niet goed. Dit geldt in het geval van dit voer ook! Als u uw hond te schraal vindt, kunt u het beste een hogere energiewaarde nemen. Uit de praktijk blijkt dat honden die volledig buiten leven in de zomer voldoende hebben aan de 1ST CLASS of ENERGY, maar dat ze in de winter graag de ENERGY PLUS gevoerd worden op gewicht te blijven in de kou, omdat daar in dezelfde hoeveelheid in grammen meer voedingsstoffen in zitten om de hond op gewicht te houden.