Gedroogd of vers vlees?

HET GEBRUIK VAN VLEES

Honden zijn van nature vleeseters. ImperialFood is een vlees vervangende brok, maar vlees staat niet als eerste op de ingrediëntenlijst. Waarom niet?

ImperialFood producten voldoen aan de dieetwensen van de vleesetende natuur van honden: ze zijn voornamelijk samengesteld door dierlijke eiwitten in combinatie met een lager percentage van plantaardige eiwitten. Zowel de dierlijke als plantaardige eiwitten komen uit 1e keuze levensmiddelen van de lokale Italiaanse markt.

Over het algemeen wordt gespeculeerd dat diervoeding pas écht goed is als vlees als eerste wordt genoemd op de het etiket, wat betekent dat het product voor het grootste deel bestaat uit vlees. ImperialFood verdrijft deze mythe, want dit is geen maatstaf om te bepalen of een product goed of slecht is. Het is daarom belangrijk te verklaren waarom vlees niet als eerste ingrediënt wordt weergegeven in onze producten.

Onze producten zijn gemaakt van premium kwaliteit gedroogd vlees, waarvoor geldt: des te meer concentratie van eiwit er is in gedroogd vlees, hoe minder er hiervan gebruikt hoeft te worden om de gewenste eiwit-inhoud te krijgen. Vanuit de hierboven genoemde mythe gezien is dit echter anders: hoe minder proteïne vers vlees bevat, hoe meer vlees er gebruikt moet worden om op ditzelfde eiwitpercentage uit te komen als met geconcentreerd gedroogd vlees. Met als logisch gevolg dat vlees als het eerste ingrediënt op het etiket genoemd wordt. Echter hierbij kunt u nog een tweede kanttekening maken, namelijk: het gebruik van vers vlees dat als hoofdingredient op het etiket gedrukt staat, betekent niet dat het gebruikte vlees van superieure kwaliteit zijn. Het gedroogde vlees dat ImperialFood gebruikt, wordt gebruikt voor de humane voedingsindustrie en heeft een dusdanig hoog eiwitgehalte dat het niet als hoofdingrediënt genoemd kan worden op de ingrediëntenlijst.

Samenvattend gebruikt ImperialFood premium kwaliteit gedroogd vlees, wat een hoog eiwitgehalte heeft en een laag asgehalte. Des te beter de kwaliteit van grondstoffen, hoe lager de te gebruiken hoeveelheid is om aan een juist eiwitpercentage te komen. Gedroogd vlees is niet meer dan vers vlees zonder haar waterige component. Het is een echte geconcentreerde bron van eiwitten en energie: 1 Kg gedroogd vlees is het equivalent van 5 Kg van vers vlees!

'Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit'